fbpx
Website laten maken Purmerend

Waarom SEO als marketingstrategie?

SEO kan heel gunstig zijn voor uw website, en kan voor veel verkeer naar uw website zorgen. Maar waarom zou u voor SEO moeten kiezen als marketing strategie?

1. Juiste doelgroep

Doordat je met SEO de “keywords” (zoektermen) onderzoekt, kom je erachter hoe mensen zoeken naar bijvoorbeeld een service. Door te weten wat de gewenste zoekresultaten zijn op zoektermen, kunt u ervoor zorgen dat uw pagina bovenaan komt te staan. Als gebruiker van een service als Google en de Search Engine Optimalization tools die wij gebruiken, zien wij dat de eerste website het meest bezocht word.

2. SEO is Rendabel

Doordat u uw website zo aanpast met SEO, weet Google u te vinden. Dit maakt het makkelijker om ook op andere, iets minder relevante, zoektermen bovenaan te komen staan. Als u gebruik maakt van SEO, kunt u dus makkelijker bovenaan komen te staan. Zie Google als uw zakenpartner, als u uw zakenpartner regelmatig een dienst bewijst, kunt u om gunsten vragen. Google zal uw website dan ook erkennen en hoger ranken.

3. Duurzaam

Door geen gebruik te maken van Instagram, LinkedIn of Facebook advertenties, betaalt u niet per click maar gelden de geïnvesteerde uren. Hoe meer tijd u heeft zitten in het bouwen van uw website, hoe meer Google dat zal waarderen. Ook hoeft de pagina maar een paar uur in de maand onderhouden te worden. Dit omdat er activiteit op de website plaats moet vinden.

4. SEO tools

Doordat er veel Search Engine Optimization tools zijn, kunt u precies bijhouden wat uw positie is op Google. Ook kunt u zien wat uw posities zijn voor de gewenste zoektermen, en hoe u de pagina’s kunt verbeteren. Ook kunt u bijhouden wat de positie van de concurrent is, en wat u kunt doen om boven de concurrent gerankt te worden.

5. Webdesign

Door SEO te gebruiken, zorgt u er niet alleen voor dat uw website optimaal is voor Google om aan te raden, maar ook dat de gebruiker het meeste gemak heeft om door uw website en teksten te scrollen. Door de tools te gebruiken, kunt u dan ook zien waar de fouten op een website zitten en wat er moet veranderen om de ervaring van de gebruiker te verbeteren. Baseer uw webdesign daarom op SEO gerelateerde text, kunt u zo goed mogelijk gerankt worden.