fbpx
SEO VOOR BEGINNERS

SEO VOOR BEGINNERS


De blog van vandaag gaat over SEO voor beginners en hoe het optimaliseren van de zoekmachine jouw bedrijf helpt als eigenaar.

Wat houdt SEO ook alweer in?

De afgelopen tien jaar is zoekmachine een steeds populairdere term geworden. De term alleen al, wordt vaak gebruikt om anderen de indruk te geven verstand te hebben van online-marketing.

Steeds meer ondernemers zijn de afgelopen jaren gaan inzien wat de waarde is van zoekmachineoptimalisatie. Door aanwezig te zijn voor relevante zoekopdrachten schieten bedrijven naar niveaus hoger dan zij van tevoren hadden bedacht.

Door content te maken die makkelijker vindbaar is via zoekmachines, kom je uiteindelijk hoger in de ranking op Google en bespaar je tijd en geld. Als u een blogger, een bedrijfseigenaar of iemand bent die iets op internet te zeggen heeft, is deze blog voor u!

Kenners proberen veel lading mee te geven aan de term maar het is minder indrukwekkend dan men denkt.

SEO voor beginners

Ik heb ik geprobeerd deze tips zo eenvoudig mogelijk te maken – zodat mensen zonder enige online-marketing kennis SEO voor beginners ook zullen begrijpen.

Voordat u inhoud gaat schrijven voor de zoekmachines, moet u eerst bedenken: waar u over gaat schrijven?

SEO gaat over het gericht targetten van een publiek, het is dus belangrijk om van tevoren te weten op welke term u zich wilt concentreren. Het beste is om een term te kiezen, die breed genoeg is en bovendien zo specifiek mogelijk. De term ‘’auto’’ is bijvoorbeeld té algemeen. ‘’Fiat Panda kopen in Amsterdam’’ is echter een goede optie.

Nadat u een term of reeks termen heeft gekozen, is het tijd om inhoud te gaan maken.

Hier is een lijst met de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie – alle essentiële dingen die u moet weten – voor bedrijfseigenaren, beginners etc.

# 1 SCHRIJF EEN GOEDE TITEL | SEO VOOR BEGINNERS

Een goede paginatitel is erg belangrijk. Het is belangrijk dat uw titel het zoekwoord bevat waarop u probeert te ranken .

U kunt de paginatitel zien door naar de bovenkant van uw browservenster te kijken. U zult bijvoorbeeld zien dat de mijne is: “seo-voor-beginners”.

Probeer het aantal tekens onder de  65 te houden, zodat het niet wordt bijgesneden door zoekmachines als Google.

# 2 BACKLINKS CREËREN | SEO VOOR BEGINNERS

Links zijn essentieel voor het hoger ranken in zoekmachines (vooral wanneer andere  naar uw site linken). U kunt dit op twee verschillende manieren doen:

Link naar andere nuttige artikelen met ankertekst met uw trefwoord of zinsdeel.

Zorg dat andere mensen naar u linken, door het te vragen of door geweldige inhoud te schrijven.

Inkomende links (of “backlinks”) zijn het belangrijkst, maar ze zijn allemaal nuttig. Een geweldige strategie voor het bouwen van links (behalve het schrijven van geweldige inhoud) is het plaatsen van zo genoemde guest-posts op andere websites of sociale media.

# 3 HOE KEYWORDS TE GEBRUIKEN

Het kiezen van een trefwoord is een van de moeilijkste onderdelen van SEO. Waar gaat uw artikel over? Zodra u een onderwerp heeft gekozen dat relevant is voor het onderwerp van uw site, moet u dit op een paar andere plaatsen opnemen:

– De paginatitel en de kopteksen

– Neem het op in de URL

– In verschillende alineas

– In de metadata van uw site

– Afbeelding ALT-Tags en afbeelding files

Gebruik uw trefwoord in de eerste alinea van uw blogbericht of paginatekst. Beginnen met een vraag is een goede manier om dit te doen.

Gebruik uw trefwoord ook een aantal maal in de kern van uw bericht (maar doe dit met mate), door bijvoorbeeld naar relevante bronnen op uw website of anderen over het onderwerp te linken, met behulp van bijvoorbeeld links.

#4 Consequent SEO content creëren

SEO voor beginners tip 4: Post regelmatig content. Wanneer je meerdere keren per week post, dit kan zijn in de vorm pagina’s of blogposts, zal Google dit opmerken. Google zal vaker terugkomen naar je pagina, wat op lange termijn je pagina hoger zal ranken.

#5 Hoeveel moet ik schrijven?

Bijvoorbeeld: Hoeveel woorden moeten er op mijn pagina komen?

Over de 500 woorden is veilig, een blog heeft bijvoorbeeld bij 500 tot 1.000 woorden genoeg context. Toch is het vaak goed om te kijken wat de concurrenten doen. Wanneer de concurrent 2.500 woorden aan relevante context schrijft kan dit een streven zijn voor je eigen pagina. Onder de 500 is echter niet aan te raden.

Ook is het van groot belang bij SEO voor beginners om een plugin te installeren die je op weg helpen met de opbouw van je teksten.

#6 Hoe gebruik je foto’s?

Wanneer je een foto upload is het belangrijk om te zorgen dat de afbeelding file, alt tekst en de beschrijving het zoekwoord bevatten. Afbeeldingen kunnen helpen bij het wekken van interesse en kan daardoor lijden tot het doen van meer kliks op je website.

#7 Gebruik H1, H2, H3 Headers

Hoewel dit iets technischer klinkt, is het vrij gemakkelijk.

Indien je een WordPress website gebruikt, heb je middels het thema de optie om een heading en/of subheading toe te voegen. Zo niet, is het een kwestie van simpele HTML code toevoegen in je artikel.

Gebruik slechts 1 keer een H1 titel en zorg dat de H2 en H3 relevant zijn aan het zoekwoord wat je gebruikt voor de pagina. (Gebruik geen H1 titel in WordPress, de titel is automatisch een H1).

#8 Gebruik je socialmedia.

Hoewel het ter discussie wordt gesteld over hoeveel links van sociale netwerken zoals Instagram, Facebook en Twitter SEO beïnvloeden hebben, is het echt een factor. De belangrijkste reden is echter dat gedeelde content via sociale media aandacht (en uiteindelijk links) krijgt van andere website-eigenaren. Ik heb vaak gezien dat wanneer een van mijn berichten veel aandacht krijgt op Twitter, het binnen een paar dagen backlinks begint te krijgen.

Wij hopen u op weg te hebben geholpen met onze guide ” SEO voor beginners ”.
Uw SEO uitbesteden? Neem een kijkje naar onze SEO Services, wij zijn erg gepassioneerd in wat wij doen en helpen u graag op weg!