fbpx
Ondernemerstips

Startende ondernemerstips

Een lijst met startende ondernemerstips is een lijst met stappen die je maakt binnen je bedrijf. Je begint je eigen onderneming en bent van plan om die groot te maken en je wilt er misschien wel geld mee verdienen. Voor iedereen is dit anders, maar wat voor iedereen hetzelfde is: je begint bij het begin. Amazon, Apple, Microsoft etc zijn allemaal ook bij hetzelfde begonnen als jij! Als je je start niet maakt zal je bedrijf nooit van de grond komen. Dus als je een goede start wilt, zijn hier alvast 5 startende ondernemerstips.

1. Doel bepalen – Startende ondernemerstips #1

Leuk dat je je eigen onderneming bent gestart! De #1 van de ondernemerstips voor alle starters is : ken je visie en je missie. Het is van groot belang dat je weet wat je wilt bereiken voor je weet hoe je het kan bereiken. Stel vragen aan jezelf die ervoor zorgen dat je weet waar je naartoe wilt werken. Bij deze startende ondernemerstips, heb je een lijstje met 3 vragen die je jezelf moet stellen:

  • Wat wil ik bereiken met mij bedrijf?
  • Wie wil ik bereiken met mijn bedrijf?
  • Voor welk probleem bied ik een oplossing en wat is de daadwerkelijke oplossing?

Pas als je echt duidelijk hebt wat je wilt bereiken en waar je een oplossing voor hebt, kan je doorgaan naar de volgende stap. Maar voordat je dat doet moet je een onderzoek doen naar je eigen onderneming. Maak een ondernemingsplan, schrijf uit wat je in gedachten hebt, kijk of de mogelijkheid er is en wees er 100% zeker van dat jij achter je product of dienst staat. Als je dat achter de rug hebt, kun je kijken naar het bepalen van je doelgroep!

2. Doelgroep bepalen- Startende ondernemerstips #2

Op basis van het bapalen van je doel kan je je doelgroep dan ook bepalen. Bijvoorbeeld: jongeren bevinden zich momenteel het meeste op sociale mediaplatformen als Instagram, Tiktok en Snapchat. Daarentegen zitten de ouderen (25+) meer op Facebook en LinkedIn.

Het is van groot belang dat je weet wie je doelgroep zijn en waar zij zich bevinden. Om erachter te komen waar je doelgroep zich bevindt kan je bijvoorbeeld een doelgroepanalyse doen. Dit houdt simpelweg in dat je in kaart brengt wie er tot je doelgroep behoren en vooral waarom dat jouw doelgroep is. Deel bijvoorbeeld enquetes uit aan je vrienden en kennisen, vraag in de rondte aan mensen waar zij zich de meeste tijd mee bezig houden als ze zich op sociale media bevinden. Zo kom je er snel achter welk(e) platform(en) het beste bij jouw bedrijf passen!

startende ondernemer tips

3. Naamsbekendheid creëren- Startende ondernemerstips #3

Bij de startende ondernemerstips hoort natuurlijk ook de marketing van je bedrijf. Als je je achterhaald hebt waar jouw doelgroep zich bevindt, wordt het tijd om een marketingsstrategie te bedenken. Het is van groot belang dat mensen van jouw bestaan af weten!

  • Facebook advertenties
  • Instagram advertenties
  • SEO (Search Engine Optimization/ Google ranking)
  • Google Ads

Elk platform heeft andere voordelen, dit is dan ook van belang om jouw doelgroep te bereiken. Doe daarom goed onderzoek naar welke marketingsstrategie het beste bij jou past! Neem niet het risico om je geld in te zetten op een platform waarvan je niet bewust bent of het wel een resultaat naar verwachting zal zijn. Online marketing kost veel geld en daar moet je ten alle tijden zorgvuildig mee omgaan!

Je doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken die zich in jouw doelgroep bevinden. Alleen zo krijg je de beste return on investment (ROI). Als je niet zorgvuldig je marketingsstrategie bepaalt zul je al snel merken dat de gewenste resultaten niet overeen komen met de daadwerkelijke resultaten. Dit zal leiden tot een tegenslag waar je een alternatief op moet zien te vinden.

4. Doorzetten- Startende ondernemerstips #4

Het balangrijkste aan de lijst van startende ondernemerstips is het doorzetten! Het meest voorkomende bij ondernemers is het afhaken zonder dat de gewenste resultaten behaald zijn. Het is daarom ook belangrijk om niet op te geven als er even een tegenslag is. Bekijk bijvoorbeeld af en toe ondernemerstips, om gemotiveerd te raken, of lees boeken. Door je goed te oriënteren binnen je vakgebied zul je leren van de fouten die anderen al gemaakt hebben. Fouten die anderen al gemaakt hebben zijn fouten waar je rekening mee kan houden als jij in soort gelijke situaties komt.

5. Openstaan voor doorgroeimogelijkheden- Startende ondernemerstips #5

Veel bedrijven beginnen klein en zouden door kunnen groeien. Door voorafgaand rekening te houden met doorgroeimogelijkheden, kom je niet voor verassingen te staan als het moment daar komt. Nu zal het nog niet snel van pas komen als je net je onderneming bent begonnen. Echter is het wel heel belangrijk dat je je visie (zoals reeds in alinea 1 beschreven) helder hebt. Zijn er geen doorgroeimotieven, dan zal je hier ook geen last van ondervinden!

Hebben deze startende ondernemerstips jou geholpen? Bekijk meer tips voor uw bedrijf op onze blog! exsiting.nl/blog/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *