fbpx
Internet of things home

Beste Internet of things trends top 5 in 2021

Een van de meest prominente technologische trends is de internet of things trends. In het kort houdt het in dat men bij het internet denkt aan een netwerk van computers. Tegenwoordig kunnen alle apparaten, van keukenapparatuur tot grote machines als auto’s informatie met elkaar uitwisselen op wereldwijde schaal. Kom er in deze internet of things trends achter welke ontwikkelingen in het jaar 2021 een rol zullen spelen.

De investeringen in de gezondheidszorg in IoT schieten omhoog – Internet of things trends #1

Momenteel zitten wij in een crisis door Corona. Daarom verdient deze ontwikkeling een extra hoge plek in de internet of things trends. De gezondheidszorg zal blijven veranderen. Zo zijn er al geautomatiseerde thuishulpmiddelen en zullen er ook steeds meer slimme wearables, sensoren en apparaten komen die bijhouden hoe het met de gezondheid van een persoon gesteld is. Ook zal het worden gebruikt om overbodig contact met bijvoorbeeld de risicogroep of geinfecteerde mensen te minimaliseren.

Zo is er momenteel het Coronavirus (Covid-19), een aanhoudende pandemie die de acceptatie van technologiegedreven verandering in de gezondheidszorg heeft versneld. Voorafgaand aan de pandemie was er een schatting in de VS voor het aantal virtuele bezoeken of afspraken met de gezondheidszorg, van 36 miljoen. In werkelijkheid ligt het aantal dicht bij de miljard. Deze trend zal in een stijgende lijn aanhouden, omdat onder andere de patiënten zich nu bewust worden van de voordelen en het gemak.

Productiever vanuit huis werken – Internet of things trends #2

Iedereen werkt nu vanuit huis. Daarom verdient deze ontwikkeling een hoge plek in de internet of things trends.Thuiswerken in de pandemie is de nieuwe norm voor velen van ons. Naar kantoor gaan zorgt voor meer besmettingen en er is momenteel geen ander alternatief dan werken vanuit huis.

Internet of things trends
Smart speaker met assistent

Nu iedereen thuis zit, kunnen we nog meer verwachten van onze smart-assistenten als Alexa (Amazon) en Google Home. Er zullen meer applicaties komen om onze dag te beheren terwijl wij van een afstand aan het werken zijn. Dit betekent dat er onder andere betere planningstools , evenals betere kwaliteit, meer interactieve videomeetings en virtuele vergadertechnologie. AI zorgt er nu al voor dat je bijvoorbeeld je hand op kan steken in de klas, of een andere achtergrond in kan stellen in plaats van je zolderkamer!

Als het toch nodig is dan mensen naar het werk komen, zullen er alternatieven moeten komen. Zo kan in fabrieken nieuwe technologie komen die de controle op de apparatuur uitvoert. Ook zal er op afstand bewaakt kunnen worden met behulp van camera’s zodat je er zeker van bent dat het geautomatiseerde proces succesvol verloopt. Zo kunnen er ook mensen naar de locatie gestuurd worden in het geval als er iets mis gaat.

Ontwikkelingen in de detailhandel – Internet of things trends #3

Fysieke winkels zijn heel hard getroffen door de coronacrisis. Zo zijn de winkels tijdelijk gesloten geweest en moeten zij tot heden rekeninghouden met de anderhalve meter regel. Ook is er een maximum van 30 personen in een publieke ruimte. Door de coronacrisis zijn ook steeds meer mensen overgestapt op de online detailhandel. Dit zorgt voor meer concurrentie voor de fysieke winkels, wat ze nog harder zal treffen. Essentiële benodigdheden kunnen online besteld worden en is vaak al de volgende dag in huis.

In het komende jaar kunnen we rekenen op steeds meer ontwikkelingen onder andere de supermarkten. Zo is Amazon bezig met het uitbreiden van een smart supermarkt. Dit houdt niet alleen in dat je zelf je boodschappen kunt scannen bij de kassa, maar dat je niets meer hoeft te scannen en alleen hoeft te betalen. Ook zijn er steeds meer bezorgdiensten die ervoor zorgen dat je niet eens meer je huis uit hoeft om je huis te voorzien van primaire levensbehoeften. Door de contactloze betalingen die steeds populairder worden zullen we langzamerhand toeleven naar een “geldloze samenleving”.

Andere ontwikkelingen in de detailhandel zijn bijvoorbeeld de RFID-tags. Zo kunnen klanten gevolgd worden door de winkel om de bewegingen waar te nemen. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zal de supermarkt ingericht worden. Zo zul je nog meer beinvloed worden op de aankopen die je doet.

Ontwikkelingen in de Stad – Internet of things trends #4

In de stad speelt the internet of things (IoT) ook een grote rol. Zo wordt er bijvoorbeeld met behulp van IoT-technologie de wegennetwerken geanalyseerd om het verkeer te monitoren en mogelijke files tegen te gaan. Ook wordt er bijgehouden of een stad aan recycling en afvalscheiding doet om energie te besparen en te recyclen. Daarbovenop komt ook nog het energieverbruik van de bewoners en de bedrijven. Het aanbod wordt zo in evenwicht gehouden om iedereen te kunnen voorzien van de stroom die nodig is in mogelijke drukke tijden.

Er zullen in het komende jaar vooral veel verbeteringen plaats vinden in de steden betreft the internet of things. Op deze manier is het bijvoorbeeld voor de politie makkelijker om patronen van misdaden in kaart te brengen. Ook kunnen veiligheidsmaatregelen en noodhulpsrategieën efficiënter in kaart te brengen.

Edge computing – Internet of things trends #5

Edge computing is iets wat in ieder geval niet door corona tegengehouden zal worden. Edge computing zal een grote toevoeging zijn aan het huidige internet of things. Het is zeer relevant en zal snel leiden tot innovatie! Dit soort internet of things trends zul je niet heel snel wat van merken. Dit omdat je er eigenlijk geen weet van hebt als er een verandering aangebracht word in het product.

Met edge computing wordt in tegenstelling tot alle andere apparaten met IoT, de gegevens niet naar de cloud gestuurd maar opgeslagen op het apparaat zelf. Dit zorgt ervoor dat er geen opslag nodig is in de cloud en er dus geen internet verbinding hoeft te zijn. Dit is een besparing op zowel financieel als ecologisch vlak. Ook zal het een groot voordeel zijn voor de privacy van de gebruiker. Er hoeft geen verbinding meer tot stand gemaakt te worden om gegevens te versturen van het apparaat naar de cloud en weer terug. Alles vindt plaats binnen het desbetreffende apparaat. Dit kan essentieel zijn om een band op te bouwen tussen leverancier of merk en de klant.

Natuurlijk gaat er nog veel meer veranderen dan alleen the internet of things trends in het komende jaar. Houd onze blog in de gaten voor meer updates betreft de ontwikkelingen in de ICT-wereld en welke voor- en nadelen er aan de ontwikkelingen zitten. Zo blijf je altijd op de hoogte van belangrijke veranderingen.

Vond je dit een leerzame lijst van internet of things trends? Neem dan ook een kijkje op een van onze andere blogs https://exsiting.nl/blog/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *