fbpx
Hoe maak je een website

Hoe maak je een website?

Hoe maak je een website? Er zijn heel veel verschillende manieren om een website te maken. Als je ervaren bent kan je denken aan een geprogrammeerde website. Echter als je daar geen ervaring mee hebt of geen interesse hebt in het leren van een programmeertaal, zijn er nog een groot aantal website-builders. Bij het maken van een website is het natuurlijk ook belangrijk dat je gevonden wordt op Google. Door gebruik te maken van SEO, kan Google je makkelijker vinden en zal je website dus vaker bekeken worden. Als je de vraag stelt hoe maak je een website, stel dan ook de vraag: “Hoe pas je SEO toe op je website?

Website builder

Hoe maak je een website met WordPress?

WordPress is het grootste platform betreft website-builders. Je kan met behulp van plugins heel makkelijk websites in elkaar zetten. Echter is de vraag voor jou: hoe maak je een website, wat makkelijk te bewerken is en makkelijk in elkaar te zetten is. Hiervoor heb je heel veel mogelijkheden. Het is geheel persoonlijk wat je zelf het prettigste vindt werken. Hier staan 3 veel gebruikte platformen die mogelijk interessant voor je kunnen zijn!

  • WordPress
  • Wix
  • Squarespace

WordPress is in principe de website builder waar je de meeste mogelijkheden mee hebt. Er zijn veel ontwikkelaars die plugins maken, die in veel gevallen gratis zijn. Hier kan je makkelijk en goed een website mee maken. Zie het als een drag ’n drop systeem die je kan uitbreiden (met plugins). Het makkelijkste is Elementor. Dat is de drag ’n drop plugin van WordPress die je wilt gebruiken.

Wix is ook een grote speler in het bouwen van websites. Hier zijn echter minder mogelijkheden dan met WordPress. De website is wel makkelijker te maken en er zijn niet zoveel plugins nodig als bij WordPress. Dit heeft zijn voor en nadelen. Er zijn minder ontwikkelaars die uitbreidingen maken voor Wix, wat er dan ook direct voor zorgt dat er minder mogelijkheden zijn.

Squarespace is een makkelijk platform om websites mee te maken. Ook hier worden plugins gebruikt. Hier worden echter ook minder plugins aan toegevoegd dan bij WordPress. Squarespace wordt veel gebruikt voor websites, dan voornamelijk voor portfolio websites.

Hoe maak je een website zonder website builder?

Er zijn veel mogelijkheden met het programmeren van een website. De belangrijkste programmeertaal die je moet kennen is wel HTML en CSS. Hoe je een website maakt met een programeertaal hangt af van de back-end taal die je gebruikt en evt. een framework. Een framework kan een verbinding met een database maken. Voordelen: Je kan met een website veel meer dan met een website builder. Denk hierbij aan connecties met een website en DOM-manipulaites. Nadelen: Het kost veel tijd en geld om te maken. Hoe maak je een website met programmeren? Dat is niet in een paar zinnen uit te leggen. Je moet in ieder geval een aantal programmeertalen beheersen en ze met elkaar in contact weten te zetten.

Conclusie, hoe maak je een website?

Hoe je een website maakt met een website builder? Makkelijk, je maakt een account aan (vaak gratis), zorgt voor een domein en je kan je website maken op basis van een template of zelf een website ontwikkelen met een drag ’n drop systeem. Wil je een geavanceerde website maken, dan is het goed om WordPress te gebruiken. Wil je een website maken die minder geavanceerd is, dan kan je ook andere website builders overwegen. Het is in ieder geval belangrijk dat de server waar de website builder op staat, stabiel is zodat je website altijd bezocht kan worden en geen bugs heeft.

Hoe maak je een website als je geen website builder wilt gebruiken? Dan kom je bij programmeren aan. Je kan gebruik maken van frameworks als Laravel, NodeJs en ReactJs. Deze maken het makkelijker om een website te maken en de connectie met een database veiliger te maken.