fbpx

De beste SEO tips voor 2021

Dit zijn de Seo tips voor 2021. Zoekmachineoptimalisatie verandert ieder jaar, in dit artikel zullen wij de belangrijkste trends en nieuwe strategieën bespreken. Dus als u dit jaar uw SEO drastisch wil verbeteren, zult u deze seo tips voor 2021 zeker waarderen! 

SEO gaat over het verbeteren van de kwaliteit en de hoeveelheid bezoekers die een website krijgt aan de hand van organische groei. Dus zonder gebruik te maken van advertenties op Google. Er zijn een aantal zaken waar de website marketeer invloed op heeft. Per zoekmachine zijn er kleine verschillen, maar in deze blog bespreken wij slechts Google.

Over het algemeen zijn dit de volgende punten :
Schrijf content dat relevant is aan het onderwerp waar je over schrijft en zorg dat de kwaliteit goed is. Wanneer iemand een zoekopdracht doet zullen zij op zoek zijn naar de nodige informatie, zorg ervoor dat jouw pagina aan de informatiebehoeften kan voldoen. Dit is niet niet een kwestie van alleen goede teksten schrijven. Het gaat ook om het juiste onderwerp pakken en een manier van schrijven hanteren die voor deze doelgroep geldt. 

Maak de content toegankelijk voor zoekmachines. Als de zoekmachines jouw content niet kunnen begrijpen, wordt het lastig voor de zoekmachine om jouw content aan te raden. 

Laat zien waarom jouw website De website is die Google moet aanraden. Door gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden die zoekmachine optimalisatie biedt. Een voorbeeld : Stel dat er meer websites zijn die ook relevante content aanbieden en kwalitatief goede pagina’s hebben, hoe kan jouw pagina boven de content van anderen verschijnen? En waarom geeft jouw pagina een beter antwoord op de vraag dan de content van andere websites? De core web vitals gaan hier een rol spelen.

Hoofdstukken

Core web vitals - SEO tips voor 2021

Volgens Google worden de core web vitals in mei 2021 een belangrijke rankfactor. In dit onderdeel zullen wij de verschillende factoren behandelen. Aan de hand van deze voorbeelden weet u precies hoe u zich kan voorbereiden op deze aanstaande Google-update. Er zullen op drie gebieden updates plaatsvinden namelijk : 

  • Laadtijd van de pagina
  • Hoe snel interactie kan plaatsvinden op de pagina?
  • Hoe stabiel is de pagina, wanneer de pagina laadt en wanneer er interactie plaatsvindt?
SEO tips voor 2021 - Core web vitals

Core web vitals in 2021

Core web vitals zijn een set van drie specifieke statistieken voor webpagina-ervaring die Google als superbelangrijk beschouwt:

Hoe goed de SEO is op jouw pagina wordt gemeten aan de hand van Field data. Field data houdt in, de ervaring van de gebruiker op jouw website. Hoeveel bezoekers heeft jouw website gehad de afgelopen maand? Wat is de bounce rate van de website? CrUX (chrome User Experience Report). Al deze factoren zijn van belang bij het ranken van jouw website in Google. Zo kan Google zien, waar de gebruikers van jouw website zich bevinden en hoe de gebruikers terecht komen op jouw pagina.

Page experience for search ranking - SEO tips voor 2021

De core web vitals worden vervolgens gecombineerd met andere signalen voor zoekopdrachten (de pagina ervaring rank factor). De signalen worden zoals in de afbeelding hierboven omschreven in het grijze vlak. Deze factoren bestaan al een tijd en worden niet besproken in deze blog, mocht je deze informatie nog missen kijk dan naar de Google update van 2020.

Google zegt dat core web vitals invloed hebben op het ranken in de zoekmachine. Hoewel Google er direct rekening mee houdt of een website wel of geen goede ervaring biedt voor de gebruiker, kan een website nog steeds hoog ranken. Wanneer een pagina de beste informatie verschaft zal deze nog altijd hoger ranken, ondanks dat de gebruikservaring minder is dan andere pagina’s. Toch is het wel van belang dat de gebruikservaring optimaal is, om de concurrentie een stap voor te zijn bijvoorbeeld.

Hoe kan ik mijn web vitals meten en verbeteren? - SEO tips voor 2021

Het meten van de web vitals is erg makkelijk, ga simpel weg naar de google search console . Wanneer de search console eenmaal gelinkt is met jouw website heb je links een overzicht met een optie ”Site-vitaliteit” onder het kopje optimalisaties. Door op deze button te klikken wordt je geleid naar een pagina die inzichten geeft over de snelheid van jouw website en hoe je de snelheid kan veranderen. Ook staan er andere belangrijke onderdelen in hoe jij, jouw pagina zo geoptimaliseerd kanmaken voor de core web vitals update in 2021.

Web vitals 2021 verbeteren

Zorg ervoor dat je content kan worden gelezen door Google - SEO tips voor 2021

Door de content net als op deze pagina onder te verdelen in verschillende secties, waarin iedere sectie begint met een ”SEO- friendly-titel”. Op deze manier geef je Google het idee dat jouw content georganiseerd is. Het is van belang dat jouw pagina goed georganiseerd is, Google kan namelijk delen van jouw website in een zogeheten ”Google Snippet” indelen en tegenwoordig kan Google zelfs passages van jouw website laten zien. Zoals het voorbeeld hieronder, waarin wij een blog hebben gepost, die is uitgelicht door Google. Google vindt dat de zoekterm zodanig overeenkomt met de pagina dat Google er een snippet voor heeft aangemaakt. In 2021 zal Google meer gaan werken aan de hand van deze snippets. 

Het is namelijk erg makkelijk voor degene die een zoekopdracht doet om op deze manier te filteren wat de beste content is en of de content overeenkomt met de intentie van de zoekopdracht.

SEO Tips voor 2021, google snippet

Google kan zomaar een deel pakken van jouw pagina en deze als snippet gebruiken, in het geval uit het voorbeeld is de inleiding van de blog genomen. Volgens Google staat er in de inleiding van de blog, de informatie waar de gebruiker naar op zoek is. Het kan ook zo zijn dat er een ander gedeelte van de blog uitgelicht is, afhankelijk van de intentie van de gebruiker. Zorg er daarom voor dat jouw pagina goed georganiseerd/gestructureerd is. Door het goed te structuren kan je de snippet beïnlvoeden en een mooie uitgelichte tekst plaatsen. 

En op de vraag, Rankt content beter, met meer woorden? Uit onze ervaring wel, door deze update kunnen er op verschillende manieren stukken content ranken, het feit dat Google nu van 1 pagina bijvoorbeeld 10 tussenkopjes apart kan ranken zal het een stuk aantrekkelijker worden om langere pagina’s te schrijven.

Zorg er dus voor dat de content een goed format heeft. Op het moment dat je een lijst hebt die jij graag in de google snippet wil hebben, is het van belang deze lijst met H2 en H3 headings te schrijven Op het moment dat jij graag een tabel in de snippet wil hebben, doe het dan zoals in het voorbeeld hieronder.

Tabel google snippet verbeteren - Seo tips voor 2021

Het belang van zoekintentie - SEO tips voor 2021

Het woord zoekintentie verklapt het eigenlijk al, content dat niet voldoet aan de zoekintentie zal niet ranken op Google. Veel SEO-guru’s zijn hier al jaren mee bezig, het heeft altijd al een grote rol gespeeld in zoekmachine optimalisatie. Maar Google blijft zichzelf verbeteren om de gebruiker zo goed mogelijk te matchen met zijn zoekintentie. Afhankelijk van de keuze van jouw Keyword zal de intentie veranderen. Misschien ben jij slechts op zoek naar informatie bijvoorbeeld : ”Waar is het vondelpark?”. Voor veel bedrijven draait het om de verkoop en het liefst wil je de gebruiker in het laatste stadium van de verkoop treffen, namelijk wanneer de consument iets wil kopen.

Het keyword zal zo specifiek mogelijk moeten zijn geformuleerd. Stel je voor, je wil graag auto’s verkopen, een blauwe Toyota Prius. Dan heeft het geen nut om als keyword te gebruiken ”blauwe auto”. De intentie van de zoeker is namelijk slechts het vinden van een blauwe auto. Dit betekent niet dat de gebruiker op zoek is om een blauwe auto aan te schaffen. Een veel beter keyword zal kunnen zijn Blauwe Toyota kopen. Hoewel dit wellicht nog niet specifiek genoeg is, trekt de auto een stuk meer bekijks van de doelgroep waar jij naar op zoek bent.